De badkamer lijkt op het eerste oog een schilderklus als alle andere. Toch moet je bij het verven van de badkamer extra goed opletten. Het is namelijk de vochtigste plek in huis. De juiste voorbereiding en badkamerverf is daarom van belang. Lees hier wat je moet doen.

Badkamer verven stappenplan

Met deze 5 stappen verf je de badkamer:

Het is belangrijk om de badkamer eerst goed schoon te maken. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld de  Prochemko Universol ontvetter of de St. Marc Verfreininger Express. Hoe je grondig schoonmaakt lees je in ons blog over reinigen en ontvetten.

Omdat de badkamer zo’n vochtige ruimte is, moet je extra uitkijken voor schimmelplekken. Je kunt namelijk niet zomaar over schimmel heen schilderen. Verwijder daarom schimmel met een goede  schimmelreiniger. Zit er schimmel in je kitranden? Daar is de Südwest Schimmel-Reiniger erg geschikt voor!

Voor meer informatie over verven bij schimmel kun je terecht bij ons blog over schimmel en schilderen.

Bij badkamers is er vaker sprake van beschadigingen aan bijvoorbeeld de badkamermuur. Als je deze wil verven, werk dan eerst de beschadigingen bij met een geschikte muurvuller. Dit breng je aan met een smal plamuurmes, schuur je even bij en laat je vervolgens drogen.

Plak alles wat je niet wil schilderen af met tape. Denk hierbij aan de vloertegels, leidingen, stopcontacten of badkamermeubels.

In de badkamer is het aanbrengen van een primer (ook wel voorstrijk genoemd) een onmisbare stap. Idealiter gebruik je een watergedragen voorstrijkmiddel, zoals de Sikkens Alpha Aquafix. Hiermee zorg je voor een goede hechting van de verflaag en een duurzaam resultaat.

Als je alle stappen hebt doorlopen kun je beginnen met de badkamerverf aanbrengen. Gebruik ook hier weer een badkamer verf die vochtbestendig is. Goede muurverf voor de badkamer zijn onder andere de Sigma Sigmaresist Fungi Matt, de Sikkens Alphatex SF of de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Voor het plafond kies je de Sikkens Alphacryl Plafond.

Tip! Verf eerst de moeilijk te bereiken plekken met een ronde acrylkwast. Gebruik vervolgens voor de grotere delen een verfroller. Neem niet te lang pauze tussendoor om kleurverschil na het drogen van de verf te voorkomen!

Badkamer verf

De beste badkamerverf vind je bij Verfgilde! Bekijk ons brede assortiment badkamerverf voor de verf die past bij jouw badkamer. Kun je niet kiezen? Kijk nog eens naar onze tips hierboven. Weet je het nog niet? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

Badkamer verf kleuren

Bij Verfgilde mengen we jouw badkamerverf in de kleur die jij wil!