De beste muurverf voor binnen is van veel factoren afhankelijk, maar hoe weet u nu wat voor u dé muurverf is? Is goedkoop bijvoorbeeld per definitie dan ook de slechtste? Vanuit Verfgilde.nl adviseren wij eigenlijk altijd de professionele verfmerken Sikkens of Sigma. Deze merken worden dan ook doorgaans door bijna alle professionele schilders gebruikt. Lees gauw verder waarom, en waar u op moet letten bij het kopen van uw muurverf voor binnen.

Wij adviseren de volgende 6 top-muurverven voor binnen

Voor de meest matte muurverf, goed afneembaar en een glad resultaat

Voor licht afneembare matte muurverf

De beste afneembare muurverf, ideaal voor bijvoorbeeld keukens.

De beste muurverf voor binnen-Alphacryl Pure Matt
De beste muurverf voor binnen-Perfect Mat
De beste muurverf voor binnen-Alphatex SF
De beste muurverf voor binnen-Sigmatex Superlatex Matt
De beste muurverf voor binnen-Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean
De beste muurverf voor binnen-Sigmpearl Clean Matt

Allereerst adviseren wij vanuit Verfgilde.nl om niet te snel te besparen op de kwaliteit van de muurverf. Er is niks zo vervelend om na enkele jaren weer helemaal opnieuw te kunnen beginnen met schilderen. De kwaliteit van muurverf / latex heeft te maken met de hoeveelheid pigment, bindmiddel en vulstof. Des te meer van deze stoffen, des te beter de kwaliteit. Uiteraard heeft dit ook zijn prijskaartje, maar dit zorgt wel voor een langere duurzaamheid (tot wel 10 jaar) en het beste resultaat.

Bekijk ook het onderzoek van RADAR Avrotros over prijs-kwaliteitsverhouding van verschillende goedkope en duurdere latex verfmerken, waar Sikkens Alpha Projecttex als beste uitkwam (Sigmatex Superlatex Matt ook aanbevolen).

Waar moet ik opletten bij het kopen van de beste binnenmuurverf?

Voordat u een keuze maakt over uw muurverf voor binnen, adviseren wij om de volgende punten goed te doorlopen:

  • Waar is de binnen muurverf voor bedoeld? Plafond, muren, of allebei?

Het klinkt misschien als een open deur, maar er zijn enkele situaties waarin wij adviseren om verschillende soorten muurverf te gebruiken voor muren en plafonds. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis? Of is uw plafond voorzien van spack? Dan komt een plafondverf zoals Sikkens Alphacryl Plafond beter tot zijn recht. Deze verf heeft een langere opentijd en is gemakkelijker te verwerken, wat ongemakken voorkomt.  In andere gevallen kunnen de muurverven van Sikkens of Sigma voor allebei gebruikt worden.

  • Goede sterke dekking

Een goede dekking zorgt voor het gemak dat het met minder lagen, sneller klaar is.

  • Uiterlijk & afneembaarheid (mat of zijdeglans)

Uiteraard is het uiterlijk van de muurverf of latex voor binnen bepalend voor de sfeer in de desbetreffende ruimte. Dit heeft te maken met de glansgraad van de muurverf. Veelal worden binnenmuren met een matte muurverf geschilderd (Sikkens Alphacryl Pure Mat SF), maar in andere gevallen vindt u ook een zijdeglans muurverf (zoals in ziekenhuizen, tandartspraktijken, etc.).

Daarnaast is er een verschil in de mate van afneembaarheid/reinigbaar. Indien u graag een muurverf wilt die makkelijk schoon te maken is wanneer er vuil op komt, dan is Sikkens Alhpa Rezisto Easy Clean of Sigma Sigmapearl Clean Matt waarschijnlijk uw beste optie. Deze muurverven zijn zeer goed reinigbaar. Bij Verfgilde.nl mengen wij deze verf  graag in elke gewenste kleur.

  • Verbruik

Uiteraard is het verbruik ook belangrijk bij uw keuze. Hoeveel verf of latex heeft u nodig? En hoeveel schilder je met een liter binnenmuurverf? Haal het maximale rendement uit uw verf door voor een goede dekking te kiezen. Zo kan een goedkope variant zoals Histor en Flexa zelfs minder rendabel zijn, omdat hier meerdere lagen voor nodig zijn.

Wilt u nu voor de beste kwaliteit gaan ÉN voor een goedkope prijs? Dan bent u bij verfgilde.nl bij het juiste adres.

Alle professionele A-merken voor ‘bijna’ altijd de goedkoopste prijs!

Bekijk onze muurverf aanbiedingen