Dé trendkleuren van 2022

Het is inmiddels volop lente en wat past daar beter bij dan een nieuw fris kleurtje op de muur. Wil je ook mee met de laatste trends voor in huis? Dan kan je je geluk op! Dé trendkleuren van dit jaar van Sigma en Sikkens passen namelijk perfect bij een fris nieuw lente interieur.

Sigma trendkleuren 2022

Trendkleuren 2022

Olive Sprig is een levendige grijsgroene kleur die goed aan te passen is en daarom veelzijdig te gebruiken. De kleur staat centraal voor groeien na de pandemie en doet je herinneren aan de veerkracht van de natuur, aldus Sigma.

Ook nieuwe meubels voor een nieuw tijdperk?
Denk dan eens aan natuurlijke materialen zoals hout en gebogen vormen, deze passen perfect bij het nieuwe kleurtje op de muur. Olive Sprig leent zich ook perfect voor in de keuken, of accent kleur om wat meer wow toe te voegen aan je interieur. Laat je creativiteit de vrije loop met deze Sigma trendkleur van 2022!

Olive Sprig

Deze kleur combineren? Ga dan voor zachte neutrale kleuren of een pasteltintje als je van rust houdt. Wil je liever iets opvallenders? Olive Sprig is ook zeer goed te combineren met felle kleuren, neem bijvoorbeeld een felle blauwe kleur en be bold. Doordat Olive Sprig zo goed past bij veel kleuren kun je deze ook combineren met donkere en aardse kleuren. Dit geeft een rijkelijk gevoel. Zie de foto’s hieronder voor meer kleur inspiratie.

Felle kleuren Sigma
Neutrale kleuren Sigma
Donkere kleuren Sigma

Sikkens trendkleuren 2022

Trendkleuren 2022

Bright Skies is een frisse en luchtige kleur die perfect bij het seizoen past. Ook deze kleur weerspiegelt de natuur en zorgt voor een open gevoel in je ruimte, met volop decor mogelijkheden. Je ruimte voelt weer fris aan en geeft je een gevoel van openheid en verbinding.

Deze kleur combineren?
Ga voor felle en kleurrijke tinten of voor rustige, zachte en neutrale kleuren. Het kan allemaal met Bright Skies. Sikkens heeft het makkelijk voor je gemaakt en zelf alvast 4 paletten samen gesteld die perfect bij elkaar passen. Maak het nog leuker en integreer deze kleuren ook in je meubels.

Bright Skies

Het Greenhouse-palet bestaat uit op natuur gebaseerde tinten, het Salon-palet heeft warme neutrale kleuren, het Studio-palet is een combinatie van lichtgrijs en pastelkleuren en het Workshop-palet zijn energieke knalkleuren.

Sikkens kleurpaletten

Greenhouse-palet

Greenhouse-palet

Het Greenhouse-palet heeft veel kleuren die uit de natuur komen, deze zijn ideaal om bijvoorbeeld een kantoorruimte nieuw leven in te blazen. Doordat we constant digitaal bezig zijn is een natuurlijke kleur op de muur een goede verbinding met de wereld om je heen. Je welzijn gaat er op vooruit en het brengt een positief gevoel.

Salon-palet

Salon-palet

Het Salon-palet combineert neutrale en warme kleuren van donkere bruinen tot stralend wit. In combinatie met Bright Skies creëer je een slimme, elegante look die een warm welkom uitstraalt. Je ruimte voelt luchtig en open aan en is uitnodigend.

Studio-palet

Studio-palet

Het Studio-palet brengt een vleugje kleur aan en vult Bright Skies goed aan. De subtiele kleuren geven je kamer een luxueuze uitstraling, helemaal als je deze kleuren ook terug ziet in je meubels. Lichtgrijze en zachte pastelkleuren geven een relaxte en rustige sfeer en zo creëer je een ultiem plekje voor jezelf.

Workshop-palet

Workshop-palet

Het Workshop-palet geeft een energieke uitstraling aan een anders saaie ruimte. Het is ook een perfect palet om verschillende delen van ruimtes af te bakenen. Hierdoor krijg je een efficiënt contrast op basis van kleur. Door de levendige en vrolijke kleuren steken mooi af tegen een anderzijds neutrale muur.