Dé trendkleuren van 2021: dit zijn ze

Toe aan een nieuw interieur? Dan is de eerste stap natuurlijk het bepalen van de verfkleur voor op de muren. Je wilt natuurlijk wel de laatste trends in je huis, achterblijven is geen optie. Daarom hebben wij dé trendkleuren van nu en 2021 voor jou op een rijtje gezet.

Tijdloos Bruine Verftinten

Men zegt vaak dat aardse bruine tinten veel rust en warmte uitstralen. Dat is ook precies waarom ‘Brave Ground’ de verfkleur van het nieuwe jaar is geworden. Deze warme trendkleur geeft een gevoel van stabiliteit, groei en potentieel en biedt een stevige basis voor verandering en creativiteit in huis.

‘Brave Ground’ is voor de waaghalzen onder ons perfect te combineren met een expressief roze of rood tint. Deze kleuren zien er geweldig uit met moderne meubels, grafische patronen en lichte houten vloeren.

En eh.. zelfs René Froger kiest met zijn nieuwe coupe al voor een mooie bruintint!

Expressieve Verfkleuren

Wil je wat meer diepgang en expressie in je woning, kies dan voor kleurencombinaties van dit expressieve pallet van Sikkens.

Verlang je naar warmte in je huis, kies dan voor de trendkleur van 2021 ‘Brave Ground’ in combinatie met een warme oranje tint. Voor een gevoel van rust kies je voor een licht roze tint in combinatie met de lichte bruintinten.

Een andere favoriet van ons in deze categorie is ‘Cinder Rose’ van Farrow & Ball. Doordat er bijna geen geel te vinden is in deze kleur, voelt deze roze meer blauw en romantisch. Het is de perfecte verfkleur voor het brengen van een schemerig gevoel.

Natuurlijk Aards Donkergroen

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn we in 2020 minder vaak buiten geweest als we zouden willen. Door met kleur buiten naar binnen te halen creëer je snel en makkelijk een lekker sfeertje alsof je door het bos wandelt! Groen is daar bijvoorbeeld de perfecte verfkleur voor.

Je hebt groentinten met een vleugje blauw, die een rustige en serene sfeer uiten. Groentinten richting de gele kant geven vaak een warm en zomers gevoel.  Als je voor jouw interieur groen kiest, is het handig dat je van te voren bedenkt welke sfeer je hiermee wil bereiken.

Twee voorbeelden van deze tinten groen zijn ‘Duck Green’ en ‘Yeabridge Green’ van Farrow & Ball. ‘Duck Green’ is in samenwerking gecreëerd met het ‘Natural History Museum’. Een echte natuurkleur dus. De kleur heeft een vleugje blauw en is perfect te combineren met diep roodbruin houtwerk. ‘Yeabridge Green’ is een frisse avocado groen en heeft een vleugje geel. Deze is goed te combineren met een donkere blauwtint om je interieur naar voren te halen.

Lichte Groen Tinten

Houdt je niet van donkere kleuren? Dan kun je ook kiezen voor een wat lichtere groentint, zoals dé verfkleur van 2020. Dat is de kleur ‘Tranquil Dawn’. De kleur is een licht vergrijsd groen met een vleugje blauw. Deze lichte verfkleur geeft zowel een fris als een warm gevoel. Daardoor is een lichte groentint als deze eigenlijk met iedere interieurstijl te combineren.

In deze categorie is een favoriet van ons ‘Green Ground’ van Farrow & Ball. Deze verfrissende groen heeft een kalmerend effect. De kleur kan perfect worden gebruikt in keukens om een warme familie-sfeer te creëren. De kleur is vaak gecombineerd met een helder wit om de groende verfkleur te versterken. De verfkleur kan ook worden gebruikt op lambrisering met een donkerdere groen tint om een ​​geruststellende historische look te creëren.

Quiz!

En? Welke kleur zit er komend jaar op jouw muur? Of kun je niet kiezen? Doe dan deze quiz en kom erachter welke kleur er het best bij jou past!

Quiz!