RAL 7016 en nog 50 tinten…

Dé trend van nu: ‘zwarte’ kozijnen, deuren en muren, maar welke ‘zwarttint’ kies je eigenlijk? Wanneer je een ‘zwarte’ RAL-kleur kiest, spreken we dan eigenlijk over grijs tinten en we weten allemaal dat er zo’n 50 tinten grijs zijn. De grote vraag luidt dus: Welke RAL-grijstint kies jij dan?

Vier grijstinten: RAL 7013 RAL 7015, RAL 7016 en RAL 7021

Je wilt met de trend mee gaan en kiest ervoor om de kozijnen donker te schilderen, maar welke van de 50 tinten grijs is geschikt voor jou? De vier grijstinten die het meest worden gebruikt in de verfwereld zijn RAL 7013, RAL 7015, RAL 7016 en RAL 7021. Ook wel ‘bruingrijs’, ‘leigrijs’, ‘antracietgrijs’ en ‘zwartgrijs’. Je kunt wel zien dat de kleuren eer doen aan de naam die zij hebben gekregen (maar let op dat je monitor het misschien niet goed weergeeft!)

De beste verf om te mengen in je favoriete RAL 7016 of een andere kleur!

1. Sigma Coatings

Sigma Coatings

2. Sikkens

Sikkens Paint

3. Farrow & Ball

Farrow & Ball Paint

Past mijn inrichting wel bij deze donkere RAL-kleur?

Dat is natuurlijk een vraag die alleen jijzelf kunt beantwoorden. Uiteraard zijn wij jullie een stapje voor geweest door per kleur een inspiratiebord te maken op Pinterest. Klik op de link en neem een kijkje op de borden RAL 7013 RAL 7015, RAL 7016 of RAL 7021!

Interieur Inspiratie

Wist je dat RAL 7016…

Ook wel antracietgrijs wordt genoemd? Deze RAL-kleur is zeer populair en men gebruikt veelvuldig deze kleur wanneer men een kleur grijs kiest voor een woning. RAL 7016 valt in de categorie nummers 7000 t/m 8000, dit zijn dan ook alle de grijstinten in het RAL-systeem. Deze grijstint neigt meer naar zwart dan naar wit en heeft een mooie donkere uitstraling.

Antracietgrijs wordt vaak beschreven als modern en chique. Daarnaast kun je de kleur ook erg goed combineren met andere kleuren, zoals te zien op het Pinterest inspiratie-bord RAL 7016. Naast het schilderen van de wanden, de keukenkastjes, etc. van uw woning met antracietgrijs, is dit natuurlijk ook een mooie kleur om te gebruiken in de tuin. Je kunt RAL 7016 bijvoorbeeld goed combineren met een houtkleur. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om de kleur toe te passen in en om het huis!

Help!

Heb je tips of advies nodig, neem dan contact op met onze klantenservice  of stuur een berichtje via Facebook of Instagram

Klantenservice