Voor je begint aan je nieuwe schilderklus is het belangrijk dat je de nodige voorbereidingen treft. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te zorgen voor een schone en vetvrije ondergrond. Vuil en vet kunnen namelijk op den duur zorgen voor vlekken of verkleuring. Door vooraf te reinigen en ontvetten ga je voor een perfect en duurzaam resultaat.

Ontvetten: wanneer moet dat?
Tegels, muren, plafonds, of hout. Eigenlijk maakt het niet uit op welke ondergrond je wil gaan schilderen. Schoonmaken is altijd de eerste stap. Doe dit dus ook voordat je begint met schuren.

Als je gaat schuren zonder te ontvetten bestaat de kans dat je vuil en vet juist de ondergrond in schuurt. Hierdoor zal de verf minder goed aanhechten. Bovendien gaat je schuurpapier langer mee als je de ondergrond eerst reinigt. Na het schuren is opnieuw ontvetten niet nodig. Wel even de schuurstof weghalen met een stoffer of een doekje!

Hoe ontvet je de ondergrond?
Voor het reinigen en ontvetten van de ondergrond kun je verschillende reinigingsmiddelen gebruiken. Deze breng je simpelweg aan door middel van een spons of schuurspons. Let er bij het gebruik van een schuurspons op dat je niet te enthousiast reinigt. Zo voorkom je krassen.

ontvetten

Welke ontvetter moet ik gebruiken?
Tot voorkort maakte veel mensen gebruik van ammoniak verdund met water. Hoewel dit effectief is, is het minder goed voor het milieu. En dan hebben we het nog niet over de sterke, onaangename geur.

Prochemko Universol ontvetter

Daarom raden wij ammoniakvervangers aan, zoals Prochemko Universol ontvetter . Deze ontvetter wordt gebruikt als allesreiniger door schoonmaakbedrijven, grootkeukens en professionele schildersbedrijven. Doordat Universol geen schadelijke oplosmiddelen bevat is het een uitstekende vervanger voor ammoniak.

Een andere mogelijkheid is St. Marc Verfreininger Express. Deze allesreiniger is milieuvriendelijk, ruikt lekker, is gemakkelijk aan te brengen en ook nog eens voordelig! Wat wil je nog meer?